SPIEL snijdt hout

In Woodcraft speel je Elfjes die in het bos hout sprokkelen, waarmee ze in hun werkplaatsen voorwerpen voor hun klanten maken. In jouw beurt groeien allereerst eventuele geplante bomen. Daarna kies je één van zeven acties op het actiewiel (hout kopen; dobbelstenen (ver)kopen; materiaal kopen; opdrachten kiezen; een helper kiezen; produceren/boom planten; je werkplaats verbeteren), die waardevoller worden naarmate ze langer niet zijn gekozen. Je kunt een bonusactie kopen en verder gratis acties doen (zagen, lijmen, opdracht vervullen enz.). De acties gebruik je, samen met andere eigenschappen, om dobbelstenen te bemachtigen en te manipuleren. De stenen zijn het hout, dat je kunt kopen, groeien, snijden en lijmen. Bepaalde combinaties van dobbelstenen en tokens gebruik je om opdrachten te vervullen, waarmee je winstpunten verdient.

Woodcraft is een ontwerp van Ross Arnold en Vladimír Suchý. Het spel is geschikt voor 1-4 spelers vanaf twaalf jaar en heeft een speelduur van 60-120 minuten. Op SPIEL ’22 vind je de uitgever Delicious Games in hal 5, stand G-124. Jumping Turtle Games komt t.z.t. met een Nederlandstalige editie.

Meer informatie: