Jumping Turtle Games op SPIEL ’22

Op SPIEL ’22 presenteert de Belgische uitgever Jumping Turtle Games het derde spel in de “Draghan reeks”. In O Dodo proberen de draakjes dodo’s voor uitsterven te behoeden door zoveel mogelijk eieren uit te broeden. O Dodo is een push your luck spel, waarbij je voortdurend moet kiezen tussen een laag risico of een hoge beloning. Om de beurt speel je een kaart uit je hand en een blinde kaart van de trekstapel. Je voegt de kaarten toe aan de verschillende nesten en de kaarten die je speelt moeten steeds hoger zijn dan de vorige. Probeer de nesten zo groot mogelijk te maken, maar weet ook wanneer je moet stoppen. Als je niet meer in staat bent een hogere kaart te leggen, mag je deze beurt geen eieren uitbroeden en plukken de tegenstanders de vruchten van jouw werk. Het basisspel is vrij eenvoudig; met de bijgesloten uitbreidingen en varianten kun je het spel uitdagender maken en de herspeelbaarheid vergroten. Het spel bevat een solomodus, die je ook als campagne kunt spelen. O Dodo is een ontwerp van Ivo Dekoning. Het spel is geschikt voor 1-5 spelers vanaf acht jaar en heeft een speelduur van ongeveer 30 minuten.

Jumping Turtle Games werkte aan een Nederlandstalige editie van S.Y.N.C. Discovery, een spel van de Oekraïense auteur Alexandr Ushan. Door de oorlog is dit project vooralsnog in de koelkast beland. Men heeft de resterende voorraad naar België gehaald en heeft deze omgezet naar de Engelse taal. Het spel wordt op de beurs gedemonstreerd en verkocht.  De inkomsten zullen de Oekraïense uitgeverij de mogelijkheid geven de verdere uitrol van het spel in andere talen te hervatten. S.Y.N.C. Discoveries is een coöperatief partyspel waarbij de spelers hun hersenen op elkaar moeten afstemmen. In het midden van de tafel worden enkele karakters opengelegd. Alle spelers moeten uiteindelijk tegelijk hetzelfde karakter kiezen om de ronde te winnen. In het begin van een ronde wordt een sleutelkaart aan iedereen getoond. Het afgebeelde voorwerp is een hint die jou richting een bepaald karakter kan sturen. Daarna mogen alle spelers één sleutelkaart uit hun hand toevoegen en aan iedereen tonen. Door deze hints probeer je alle neuzen in dezelfde richting te krijgen. Met jouw draaischijf kun je stemmen en tevens aangeven of je er wel of niet op vertrouwt dat de groep de juiste keuze gaat maken. De wisselende spelleider kan met een paar ingrepen proberen bij te sturen. S.Y.N.C Discoveries is een spel voor 2-7 spelers vanaf acht jaar met een speelduur van ongeveer 30 minuten.

Ten slotte zal Thomas Snauwaert, de auteur van het fors vertraagde Kickstarter spel The Warp, op zaterdag en zondag zijn grootse 4X-bordspel demonstreren. Het spel draait om het herstel van een planeet waar een ramp heeft plaatsgevonden na een experiment met een “warpportaal”. Tijdens de ontwikkeling van dit spel is ingezet op een vlotte speelbaarheid, met snelle en overzichtelijke speelbeurten, en om de speelduur niet uit de hand te laten lopen. In het spel moet je winstpunten verzamelen door missies te volbrengen. Er zijn open missies, die voor iedereen toegankelijk zijn, en gesloten persoonlijke missies. Je kunt ook punten scoren door de Warp te veroveren en te behouden. Gelukkig is de productie van The Warp bijna afgerond en hoopt de uitgever het spel eind dit jaar te kunnen lanceren.

Meer informatie: