Portal Games op SPIEL ’22

De Poolse uitgever Portal Games komt met twee nieuwe spellen en twee nieuwe uitbreidingen naar SPIEL ’22. Je vindt deze uitgever in hal 3, stand 3-O118.

Het bordspel Eleven: Football Manager Board Game is een ontwerp van de Nederlandse spelauteur Thomas Jansen. De naam zegt het al, in dit spel speel je de manager van een voetbalclub. Gedurende het seizoen moet jij jouw club managen, doen groeien en uiteraard de andere teams overschaduwen. Je huurt jouw staf in, verbetert jouw stadion, trekt sponsors aan, transfereert spelers en speelt wedstrijden tegen andere teams. Eleven is gebaseerd op Thomas Jansen’s in eigen beheer uitgegeven spel Club Stories. Met Ignacy Trzewiczek en het development team van Portal Games heeft hij dit spel doorontwikkeld tot Eleven. Het spel is eind 2021 via een succesvolle crowdfunding campagne op Gamefound gelanceerd.

Eleven is geschikt voor 1-4 spelers vanaf veertien jaar en heeft een speelduur van 60-120 minuten. [INFO]

Basilica is een bewerkte heruitgave van Łukasz M. Pogoda’s gelijknamige tweepersoonsspel uit 2010. Deze versie bevat de uitbreiding, een nieuw speelbord en houten speelstukken. In dit spel speel je een architect en ben je betrokken bij de bouw van een nieuwe kathedraal in Florence. Elke beurt voer je drie acties uit. Met de eerste actiesoort plaats je tegels, waarmee je de kathedraal vergroot en gebieden met dezelfde kleur vormt. Met de tweede actiesoort plaats jij jouw speelstukken om gebieden te controleren en voordelen te verdienen. Deze actie moet je altijd direct na de eerste actiesoort doen. Met de derde actiesoort kies je een ‘order-tegel’ en voer je de desbetreffende actie uit. Hiermee kun je bijv. speelstukken verplaatsen of verwijderen. Om te winnen moet je de meeste speelstukken in de grootste gebieden van de vier kleuren zien te krijgen.

Basilica is geschikt voor twee spelers vanaf veertien jaar en heeft een speelduur van ongeveer 45 minuten. [INFO]

Andere nieuwe titels:

  • Wrath of the Lighthouse is een nieuwe uitbreiding van Empires of the North. [INFO]
  • Pirates is een nieuwe uitbreiding van Neuroshima Hex 3.0. [INFO]

Meer informatie: