Rainbow bij 999 Games

999 Games heeft vandaag de Nederlandstalige editie van Mathias Spaan’s tweepersoonskaartspel Rainbow uitgebracht. Op tafel staat een kaarthouder met daarin de 57 aan beide kanten verschillend gekleurde kaarten. Er zijn zeven kleuren, plus wit en zwart. Iedere speler vult elke ronde zijn hand aan tot drie kaarten vanaf zijn kant van de houder. Jij mag alleen de voorkant zien, je tegenstander ziet de achterkant van jouw kaarten. De actieve speler legt 1-3 kaarten af op tafel. Voordat jij jouw eerste kaart aflegt, mag je een op tafel liggende kaart omdraaien. Wil je een tweede en of derde kaart afleggen, dan moet je voor elk van deze kaarten een op tafel liggende kaart omdraaien. Je mag een kaart met de voor jouw bekende voorkant of met de onbekende achterkant naar boven afleggen.

Na elke gedraaide of afgelegde kaart volgt een check. Liggen er louter verschillende kleuren en/of witte jokers in de rij, is alles oké en mag je doorspelen. Komt een kleur vaker voor of bevat de rij een zwarte kaart, dan verlies jij de ronde en legt je tegenstander de kaarten op zijn scorestapel. Weet je een rij van zes kaarten te voltooien met een ontbrekende kleur of een witte joker, dan leg jij deze kaarten op jouw scorestapel. Wanneer iemand zijn hand niet meer kan aanvullen, worden de kaarten in de scorestapels geteld.

Rainbow is geschikt voor twee spelers vanaf zeven jaar en heeft een speelduur van ongeveer 10 minuten.

Meer informatie: