NSV op SPIEL ’22

De Duitse uitgever Nürnberger-Spielkarten-Verlag komt uiteraard met Qwixx-dobbelpret naar Spiel, dit jaar aangevuld met het vlotte kaartspel Triggs. Bij White Goblin Games kun je in elk geval rekenen op Nederlandstalige edities van de Qwixx-producten.

De uitgever viert de tiende verjaardag van het heerlijke roll & write dobbelspel Qwixx met een speciale jubileumeditie. Deze bevat luxe uitvoeringen van het basisspel, Qwixx Longo, Qwixx Bonus en Qwixx Mixx. In de doos vind je twaalf dobbelstenen, vier stiften en afwisbare bordjes voor elk spel. De met vilt bedekte deksel doet dienst als dobbelbak.

Qwixx is een ontwerp van Steffen Benndorf, Reinhard Staupe heeft meegewerkt aan de varianten. Het spel is geschikt voor 2-4 spelers vanaf acht jaar en heeft een speelduur van ongeveer 20 minuten. [INFO]

Bij Triggs krijgt iedere speler een stift en een scoreblad. De 108 kaarten (negen keer de waarde 1-12) worden geschud, iedere speler neemt er vijf op de hand. De overige kaarten worden verdeeld over drie trekstapels, de grootste middelste stapel gedekt en de andere twee stapels open. De actieve speler voert één van drie acties uit. 1) Twee kaarten trekken van stapels naar keuze. Houd rekening met je handlimiet van tien kaarten. 2) Leg een of meer kaarten met dezelfde waarde af op de aflegstapel. 3) Een getal op je blad aankruisen, door kaarten met deze waarde af te leggen. Dit mag ook met de som van exact twee kaarten. Je mag meerdere kruisjes voor hetzelfde getal zetten met meerdere kaarten/combinaties. Wanneer je een rij voltooit, zet je een bonuskruisje in een andere rij (waardoor een kettingreactie mogelijk is). Speel je onderweg je hand leeg, dan trek je vijf nieuwe kaarten. Degene die als eerste zijn blad heeft gevuld, is de winnaar.

Triggs is een ontwerp van Karin Hetling. Het spel is geschikt voor 2-4 spelers vanaf acht jaar en heeft een speelduur van ongeveer 20 minuten. [INFO]

Afgelopen zomer verscheen al de variant Qwixx Double. Deze heb ik in een eerder bericht al beschreven.

Meer informatie: