Ducosimbeurs september ’22

Gisteren organiseerde de landelijke spellenvereniging Ducosim zijn tweede spellenbeurs van 2022, als vanouds in de AFAS-zaal van de Amersfoortse Flint. De beurs begon rustig, maar trok voldoende bezoekers. In de loop van de dag werd het steeds gezelliger. Uitgevers en spelontwerpers vulden de speeltafels met interessante nieuwe spellen, die je naar hartenlust kon proberen. Er waren minder verkoopstands dan normaal, onder meer met dank aan een Duitse steenmarter die zich had uitgeleefd op de kabels in de bestelbus van Fantasy En’Counter. Het zij zo, de beurs werd er niet minder sfeervol van.

de grote zaal in vogelvlucht

Het viel me in positieve zin op dat Nederlands(talige) uitgevers de beurs gebruikten om fonkelnieuwe spellen te lanceren. Zo presenteerde 999 Games het legspel Queensland, waarbij je met tegels een boerderij vormt, die wordt overspoeld door een paddenplaag, waar je via de vijvers vanaf moet zien te komen. Gam’inBIZ introduceerde het kaartspel Gasha. In dit leuk geïllustreerde spel verzamel je speeltjes uit een Japanse speelgoedmachine, waarmee je via opdrachtkaartjes bonussen en winstpunten verdient. Leuk en luchtig speelplezier. Bij HOT Games zag ik Henk en Nox genieten van Orichalcum, een interessant bordspel dat in de loop van oktober wordt verwacht. Verder lagen daar de Speelgoed van het Jaar winnaar Renature en de kersverse IGA winnaar Carnegie op tafel. Ook bij Geronimo Games kon je een Speelgoed van het Jaar winnaar spelen, daar zetten de spelers hun tanden in Richard Garfield’s The Hunger.

de bring & buystand met tweedehandsspellen

Ik wilde dit bericht afsluiten met de datum van de volgende Ducosimbeurs, maar die kon ik op de vernieuwde website niet terugvinden. Ze zijn daar vergeten de beurzen een plekje te geven. Tikkie onhandig, maar dit wordt ongetwijfeld hersteld.

de demotafels van 999 Games

met het nieuwe legspel Queensland

Gam’inBIZ met een Japanse speelgoedmachine

en het nieuwe kaartspel Gasha op tafel

Tucker’s Fun Factory demonstreerde Black Stories en meer

Nog meer Tucker’s en de demotafels van Geronimo Games

een mooi participatiespel over een aanval op een platform

Wido van HOT Games

met de International Gamers Awards winnaar Carnegie

en het volgende maand verwachte Orichalcum