Winnaars IGA 2022

De jury van de International Gamers Awards heeft vandaag de winnaars van de verkiezing van 2022 bekendgemaakt. Deze internationale spellenverkiezing wordt georganiseerd en bepaald door spellenkenners uit tal van landen. Er zijn dit jaar drie winnaars, waaronder een prachtig succes voor het Nederlandse kwaliteitslabel Quined Games.

  • De winnaar in de categorie spellen voor meer spelers is Carnegie van Xavier Georges, uitgegeven door Quined Games.
  • De winnaar in de categorie spellen voor twee spelers is Ark Nova van Mathias Wigge, bij ons uitgegeven door White Goblin Games.
  • De winnaar in de categorie solospellen is Cascadia van Randy Flynn, bij ons uitgegeven door White Goblin Games.

Commentaar: ik feliciteer Arno Quispel van Quined Games van harte met dit succes. Het is een topprestatie om zowel de opgeklopte hype Ark Nova als de Spiel des Jahres winnaar Cascadia te verslaan. Ark Nova is een mooie tweepersoonswinnaar, met meer spelers vind ik het een langdurige verschrikking. Cascadia heb ik nog niet solo geprobeerd, hier moet ik blijkbaar toch aan geloven.

Meer informatie: