Gevaren & Muisca in El Dorado

999 Games heeft voor het heerlijke bordspel De Zoektocht naar El Dorado een nieuwe uitbreiding uitgebracht. Gevaren & Muisca bestaat uit twee modules, die je afzonderlijk of in combinatie kunt spelen. Gevaren voegt nieuwe elementen aan het speelveld toe. Sommige velden op de nieuwe tegels en stroken tonen een doodshoofd. Je mag jouw speelstuk uitsluitend naar zo’n gevaarlijk veld verplaatsen wanneer je het in dezelfde beurt nogmaals verplaatst. Nieuw zijn de watervelden met een stroomsymbool, waardoor jouw speelfiguur naar het volgende veld in de aangegeven richting beweegt. Moerasvelden met krokodillen bepalen welke exacte kaartwaarde je moet spelen. Bij de nieuwe tempels moet je onderweg vier artefacten verzamelen, alvorens je het spel kunt winnen.

Muisca introduceert acht nieuwe kaarten en zes grotfiches. Muiscakaarten koop je via de markt, waar er twee tegelijk worden aangeboden. Je kunt een Muiscakaart boven je expeditietableau uitspelen en direct gebruiken. Je kunt ‘m ook open tussen je trek- en aflegstapel op jouw expeditietableau leggen en de kaart in je huidige of één latere beurt gebruiken. Met de grotfiches kun je een Muiscakaart op jouw eigen of op een vreemd expeditietableau activeren.

Gevaren & Muisca is een ontwerp van Reiner Knizia. Je hebt De Zoektocht naar El Dorado nodig om ermee te kunnen spelen.

Meer informatie: