Dobbelen met bonen

999 Games meldt dat de nieuwe editie van “Boonanza: het dobbelspel” verkrijgbaar is. Deze versie heeft een nieuwe cover en dobbelstenen, opgepoetste spelregels en nieuwe kaarten. Iedere speler heeft twee oogstkaarten, waarop allerlei combinaties van bonen zijn afgebeeld. Naarmate deze combinaties worden gedobbeld, stijgt de waarde van een oogstkaartje. Uiteindelijk lever je het oogstkaartje in voor 1-4 munten en pak je een vervangende oogstkaart. Er zijn zeven dobbelstenen in twee kleuren, waarop allerlei bonensoorten voorkomen. Je kunt meerdere keren gooien, maar moet telkens minimaal één steen reserveren. Je hoeft jouw combinaties niet alleen zelf te dobbelen, je kunt ook profiteren van de worpen van jouw medespelers. Je moet dus ook in hun beurten goed opletten.

Dit dobbelspel is ontworpen door Uwe Rosenberg en geïllustreerd door Björn Pertoft. Het spel is geschikt voor 2-5 spelers vanaf tien jaar en heeft een speelduur van ongeveer 30 minuten.

Meer informatie: