Geronimo verbindt met Connecto

Geronimo Games meldt dat de Nederlandstalige versie van Connecto in de winkels ligt. Dit spel brengt het principe van een “verbind de punten”-tekening naar de speeltafel. Het spel bevat 184 opdrachten, met een oplopende moeilijkheid. Alle spelers krijgen een stift en een spelersbord vol gekleurde symbolen. Een spelletje bestaat uit acht opdrachten met symbolen die over één of meer verbonden paden verspreid zijn. Zodra de opdracht wordt onthuld, mogen de spelers gelijktijdig de symbolen op hun spelersbord verbinden in de volgorde die de kaart aangeeft. Je probeert daarbij zo snel mogelijk te raden wat je tekent, ook al heb je nog niet alle symbolen met elkaar verbonden. Wanneer de snelste speler zijn antwoord heeft genoteerd, draait hij de zandloper om. Vanaf dan hebben de andere spelers nog maar 30 seconden om te raden wat ze tekenen. Je omcirkelt één ster bij een goed antwoord, twee als je de snelste was. De snelste speler speelt de volgende opdracht met een handicap. Hij moet de grijstintenkant van zijn spelersbord gebruiken. Na acht raadsels wint de speler met de meeste sterren.

Connecto is een ontwerp van Olivier Mahy. Het spel is geschikt voor 1-10 spelers vanaf acht jaar en heeft een speelduur van 25 minuten.

Meer informatie: