Arche Nova wint Deutscher Spielepreis 2022

Vandaag is de uitslag van de Deutscher Spielepreis 2022 bekendgemaakt. Deze gerenommeerde spellenprijs wordt jaarlijks toegekend op basis van een verkiezing onder spelers, recensenten, winkeliers en spellenclubs.

Het bordspel ARCHE NOVA van Matthias Wigge (Feuerland) heeft de hoofdprijs in de wacht gesleept. In dit spel probeer je met de juiste tactische keuzes uit een enorme kaartstapel een winstgevende dierentuin uit de grond te stampen. Grillig, langdurig, maar met twee spelers vooral een heerlijk uitdagend spel. Dit spel wordt in Nederland uitgegeven door White Goblin Games.

Het kinderspel MIT QUACKS & CO. NACH QUEDLINBURG van Wolfgang Warsch (Schmidt Spiele) is de winnaar van de DEUTSCHE KINDERSPIELE PREIS 2022. Dit is een kinderspel op basis van het ook in Nederland bekende Kwakzalvers.

De volledige top tien van 2022:

  1. ARCHE NOVA van Matthias Wigge (Feuerland)
  2. CASCADIA van Randy Flynn (Kosmos)
  3. DUNE IMPERIUM van Paul Dennen (Dire Wolf)
  4. LIVING FOREST van Aske Christiansen (Pegasus Spiele)
  5. DIE ROTE KATHEDRALE van Sheila Santos & Israel Cendrero (Kosmos)
  6. WITCHSTONE van Martino Chiacchiera & Reiner Knizia (Huch!)
  7. BEYOND THE SUN van Dennis K. Chan (Strohmann Games)
  8. SCOUT van Kei Kajino (Oink Games)
  9. GOLEM van Flaminia Brasini, Virginio Gigli & Simone Luciani (Cranio Creations)
  10. TERRAFORMING MARS – ARES-EXPEDITION van Jacob Fryxelius, Nick Little & Sydney Engelstein (Schwerkraft Verlag)

Meer informatie: