Nu of Nooit

Keep Exploring Games komt na Sleeping Gods met Nu of Nooit, de Nederlandstalige editie van Now or Never, een ander spel van Ryan Laukat en Red Raven. Het spel wordt op dit moment vertaald en wordt rond april 2023 in de winkels verwacht. Tegen de tijd dat de uiteindelijke verkoopprijs bekend is, zal de uitgever voorbestellingen mogelijk maken. De exacte prijs hangt af van de dollarkoers en de containerprijzen rond die tijd, en van de vraag of eventuele promo’s en metalen munten met het basisspel worden meegeleverd. Met de kennis van nu wordt het ingeschat op 80-85 euro.

Vluchtelingen keren terug naar hun dorp, waaruit ze ooit zijn verdreven door een buitenaardse invasie. Je speelt één van de vier asymmetrische personages. Je kunt je specialiseren in het bevechten van monsters, in het onderzoeken van locaties, in het bouwen van gebouwen enzovoort. Je ontdekt gaandeweg een fantasievol landschap met bizarre locaties, technologie en wezens. Je herbouwt het dorp, zodat de terugkerende dorpelingen er weer kunnen leven en jij kunt produceren en verkopen. Je huurt specialisten in om speciale acties uit te kunnen voeren. Zelf kun je heldenacties uitvoeren. Je bestrijdt gevaarlijke creaturen om je dorpsgenoten te redden. Elk karakter heeft daartoe een unieke set met vier slots voor aanvallen, die je tijdens het spel kunt upgraden. Tijdens een gevecht gooi je een D4, en die bepaalt welke aanval je uitvoert. Daarnaast heb je vier slots voor permanente bonussen. Win je een gevecht, dan krijg je vaak ervaring waarmee je de sterkere aanvallen kunt vrijspelen.

Na zes rondes is het spel voorbij. Je moet dan al je geld en grondstoffen weggooien, waarna wordt gekeken hoe goed jouw opgebouwde engine is. Je produceert en verkoopt dan nog één keer. Elke munt is dan een punt, die je optelt bij je punten voor gebouwen, missies en bestellingen. Je kunt een hoofdstuk los spelen of ze verbinden in een campagne. Op de achterkant van het bord kun je ondergronds spelen. Ten slotte is een solomodus inbegrepen.

Nu of Nooit is geschikt voor 1-4 spelers vanaf dertien jaar en heeft een speelduur van 90-180 minuten.

Meer informatie: