The Hunger bij Geronimo Games

Geronimo Games heeft vandaag de Nederlandstalige editie van het deckbuilding bordspel The Hunger uitgebracht. Hierbij speel je een vampier, die het veilige kasteel verlaat om op mensen en andere buit te jagen. Elke beurt speel je drie kaarten, waarop is aangegeven hoeveel bewegingspunten je hebt te besteden. Onderweg doe je allerlei locaties aan, waar je verschillende bonussen kunt verdienen en opdrachtkaartjes kunt verzamelen. Stiekem droom je ervan om aan het einde van het speelbord  één van de eeuwige rozen te kunnen plukken, die jou extra punten oplevert.

Door aan het einde van jouw beurt bewegingspunten over te houden, kun je op nieuwe kaarten jagen, die normaliter via de aflegstapel in jouw deck belanden. Er zijn drie soorten: familiairs, die jou permante extra krachten geven; vampierkrachten voor extra beweging en andere acties; mensen voor winstpunten. Helaas is een volle buik niet goed voor je snelheid. De meeste menskaarten hebben namelijk snelheid nul en zorgen er later in het spel voor dat er beurten zijn waarin je niet of nauwelijks kunt bewegen. En dat is best een dingetje, aangezien je voor zonsopkomst (in de laatste vijftiende beurt) weer terug moet zijn in het kasteel (of desnoods een van de naburige graftombes). Lukt dit niet, dan ga je in vlammen op en scoor je niets. Lukt dit wel, dan mag je de punten tellen die je via opdrachten, kaarten en jouw tijdige terugkeer hebt verdiend.

The Hunger is ontworpen door Richard Garfield. Het spel is geschikt voor 2-6 spelers vanaf twaalf jaar en heeft een speelduur van 60 minuten.

In mijn eerste proefpot waren tegen het einde drie van de vier spelers al zeker van een vurig einde. Ik was ervan overtuigd dat ik zonder moeite de veilige thuishaven zou halen (dankzij een beschermende parasol en extra bewegingspunten) en besloot gulzig mijn beweging te vertragen voor een paar extra punten. En ja hoor, ik was compleet vergeten dat een van mijn verzamelde menskaarten onder omstandigheden een beurt zonder beweging kon veroorzaken, waardoor ik alsnog in een geblakerde staat het spel verloor op het randje van de veilige zone. Hoogmoed komt voor de val. Hoe dan ook, dit was een leuke eerste kennismaking, die naar meer smaakt. Ten slotte een opmerking over de aangegeven speelduur. Ik vermoed dat het een reële schatting is voor drie spelers en dat die zal toenemen bij een grotere bezetting.

Meer informatie: