Splitter bij de Goblins

White Goblin Games heeft vandaag Splitter uitgebracht. Dit is een vlot en toegankelijk roll & write dobbelspel uit de keuken van de Duitse uitgever NSV. Een van de spelers gooit elke ronde twee zeszijdige dobbelstenen, waarna iedereen beide cijfers op een vrij veld in dezelfde rij van zijn eigen scoreblad invult. De keuze van de rij is vrij, de afstand van beide cijfers tot de middenas van het scoreblad moet gelijk zijn. Na 22 rondes volgt de puntentelling. Een geïsoleerde een is één punt waard, exact twee orthogonaal naburige tweeën zijn twee punten waard, enzovoort. Twee stervelden verdubbelen de waarde van de desbetreffende groep.

Splitter is een ontwerp van Stefan Nikolic. Het spel is geschikt voor 1-12 spelers vanaf acht jaar en heeft een speelduur van ongeveer 15 minuten.

Meer informatie: