Savannah Park bij 999 Games

999 Games meldt dat de Nederlandstalige editie van Savannah Park is verschenen. Savannah Park is een spel van de gerenommeerde spelauteurs Wolfgang Kramer en Michael Kiesling. Het speelt zich af op de Afrikaans savanne, waar de spelers hun dierenparken succesvol proberen te ontwikkelen. Elke ronde bestaat uit twee stappen: 1) de startspeler noemt een fiche, dat 2) alle spelers vervolgens op een vrij veld in hun park moeten leggen. Wanneer alle dieren zijn geplaatst, eindigt het spel met een puntentelling in meerdere categorieën. Allereerst verjagen de bosbrandfiches naburige fiches met dieren. Vervolgens krijg je één punt per vrij grasveld en drie punten per vrij boomveld. Ten slotte scoor je jouw grootste kudde van elke diersoort. Deze kuddescore vermenigvuldig je met de factor 1-3 wanneer de kudde 1-3 waterplaatsen bevat.

Savannah Park is geschikt voor 1-4 spelers vanaf acht jaar en heeft een speelduur van 20-40 minuten. Het spel bevat meerdere varianten, waaronder een solovariant.

Ik heb de Duitse editie al een paar keer gespeeld. Savannah Park is ondanks het toegankelijke spelsysteem een heerlijke mentale uitdaging. Die ook nog eens interactief is, omdat je als startspeler iets kunt kiezen wat jouw tegenstanders op dat moment helemaal niet goed uitkomt.

Meer informatie: