CGE op SPIEL ’22

De Tsjechische uitgever CGE heeft twee nieuwe spellen aangekondigd voor SPIEL ’22.

Bij Starship Captains gaan de spelers op pad in hun ruimteschepen. Op het centrale speelbord vind je planeten en ruimtestations, die via routes zijn verbonden. Er zijn verder drie ontwikkelingssporen, waar je medailles, nieuwe kaarten, wapens en andere bonussen kunt verdienen. Iedere speler heeft een speelbord met zijn eigen ruimteschip. Jouw schip start met enkele bemanningsleden met een lage rang. Deze geven je toegang tot vier soorten basisacties: bewegen langs routes; piraten aanvallen en gevangen nemen (om schade aan laadruimtes te voorkomen); een technologiekaart kopen; schade repareren. Door het verdienen van medailles kun je jouw bemanningsleden promoveren, waardoor ze een actie dubbel mogen uitvoeren. Technologie geeft je toegang tot extra acties, waarbij het verbinden van dezelfde symbolen leuke bonussen genereert. Het is de bedoeling om planeten te bezoeken en de desbetreffende missiekaarten te vervullen. Hiertoe moet je een landingsteam met de juiste omvang en samenstelling op pad sturen. Een optimale mix van specialisaties levert dan leuke bonussen op. Noot: de leden van jouw landingsteam zijn tijdelijk niet beschikbaar voor acties. Jouw laatste drie gebruikte teamleden zijn de volgende ronde helemaal buiten beeld. Naast de missies verdien je punten via medailles, teamleden, gevangen piraten, technologiekaarten enzovoort.

Starship Captains is ontworpen door Peter B. Hoffgaard. Het spel is geschikt voor 2-4 spelers vanaf twaalf jaar en heeft een speelduur van 25 minuten per speler.

Deal with the Devil speelt zich af in een fantasy setting. De spelers zijn concurrenten bij de constructie van grootse gebouwen in een middeleeuwse stad. Hiervoor hebben ze grondstoffen nodig. Om deze te verkrijgen moeten ze slimme deals sluiten en de andere spelers dingen beloven die zij heel graag willen hebben. In de blinde handelsfase bieden de spelers grondstoffen aan in ruil voor geld. De spelers spelen in het geheim met verschillende asymmetrische rollen. Zo speelt één van de spelers in het geheim de duivel. En zoals je weet, verlangt hij een deel van je ziel als tegenprestatie voor de deal. Alle identiteiten worden geheim gehouden met behulp van een eenvoudige app. Door de asymmetrische rollen zijn er verschillende strategieën mogelijk. Verkoop je vroegtijdig delen van jouw ziel om jouw bouwcapaciteit snel te vergroten, met het risico op een toekomstige straf van de Inquisitie? Of beheer jij jouw leningen en terugbetalingen prudent, terwijl anderen onbedoeld hun snode plannen etaleren?

Deal with the Devil is ontworpen door Matúš Kotry, de auteur van Alchemists. Het spel is geschikt voor vier spelers vanaf veertien jaar en heeft een speelduur van ongeveer 150 minuten. [regels]

Meer informatie: