Wonder Woods van Blue Orange

Distributeur Geronimo Games meldt dat het nieuwe Blue Orange spel Wonder Woods in de winkels ligt. In dit spel probeert iedere speler zijn mandje te vullen met de lekkerste paddenstoelen. Vier paddenstoelenbordjes liggen midden op tafel, met een aantal paddenstoelen. De spelers krijgen elk zeven mand-meeples en leggen er twee midden op tafel. Voor elke paddenstoelsoort worden informatiekaarten blind geschud en één kaart gedekt onder het bordje geschoven. Deze kaart bepaalt de waarde van de soort. Ten slotte worden de overige informatiekaarten geschud en krijgt iedere speler een aantal kaarten. Hierdoor weet je welke waarde een paddenstoelsoort in elk geval niet heeft en kun je inschattingen maken.

Elke ronde heeft twee fases. In de eerste fase betalen de spelers met hun mandjes om paddenstoelen te oogsten. Hoe eerder je een soort oogst, des te minder mandjes je hoeft in te leveren. Via de eigen kaarten en de keuzes van de andere spelers probeer je te achterhalen welke soorten het hoogst zullen scoren. Wanneer alle spelers hebben gepast, neemt iedereen zijn mandjes terug en gaat de tweede fase in. Daarbij mogen de spelers één van hun informatiekaarten open op tafel leggen in ruil voor een extra mandje. Je speelt door tot alle meeples van twee van de vier paddenstoelsoorten zijn genomen. Dan wordt de informatiekaart onder het bordje van elke paddenstoelensoort onthuld. De spelers berekenen de waarde van hun oogst. De speler met de hoogste waarde wint.

Wonder Woods is ontworpen door Simon Douchy (Cross Clues, Block Ness). Het spel is geschikt voor 2 tot 5 spelers vanaf acht jaar en heeft een speelduur van ongeveer 20 minuten.

Meer informatie: