Nominaties innoSPIEL 2022

De innoSPIEL is een spellenprijs die innovatie in het zonnetje zet. Deze spellenprijs is in 2017 in het leven geroepen door het Friedhelm Merz Verlag, organisator van de toonaangevende internationale spellenbeurs Spiel, en door de stad Essen. De vakjury heeft voor de verkiezing van dit jaar drie genomineerden geselecteerd. De winnaar wordt tijdens de persconferentie van SPIEL ’22 bekendgemaakt.

  • ECHOES, ontworpen door Matthew Dunstan en Dave Neale, uitgegeven door Ravensburger. Dit spel valt op omdat de spelers via de app als het ware in de belevingswereld van een hoorspel worden getrokken.
  • HeY YO, ontworpen door Takashi Saito, uitgegeven door Oink Games. Dit spel valt op omdat je de kaarten moet spelen in het ritme van de meegeleverde piepkleine boombox.
  • WONDER BOOK ontworpen door Martino Chiacchiera en Michele Piccolini, uitgegeven door  ABACUSSPIELE/dV Giochi/999 Games. Dit spel valt op door de driedimensionale pop-up, die goed in het afwisselende spelverloop is verweven.

Meer informatie: