Bloodstones op Gamefound

De tegenwoordig Australische spelauteur Martin Wallace heeft in het verleden een eigen uitgeverij gehad, eerst onder naam Warfrog, later als Treefrog. A Handful of Stars was in 2017 het laatste spel van Treefrog. Tot mijn verrassing meldde Martin eerder deze maand dat een nieuw spel zal verschijnen bij een eigen uitgeverij. De nieuwe firma heet Wallace Designs en is een samenwerking met meerdere partners. Het nieuwe spel Bloodstones is vandaag via het crowdfunding platform Gamefound gelanceerd.

Bloodstones is een fantasy wargame waarbij de verschillende volken asymmetrische eigenschappen hebben. De eenheden zijn langwerpige tegels. Elk volk heeft zijn eigen mix. Sommige eenheden zijn uniek voor het desbetreffende volk. Aan het begin trek je een starthand van negen tegels en plaats jij jouw citadel en de bijpassende eenheden op het bord. De tegels hebben meerdere functies. Op het bord zijn het jouw eenheden; in je hand gebruik je ze om eenheden te bouwen en te bewegen, jouw gevechtskracht te versterken, dorpen te bouwen en te plunderen. In jouw beurt voer je de gewenste acties uit. Daarna vul jij jouw hand aan tot zes tegels. Je speelt voor winstpunten, die je verdient door te bouwen, vijandelijke dorpen te plunderen en veldslagen te winnen.

Bloodstones is geschikt voor 1-4 spelers vanaf veertien jaar en heeft een speelduur van ongeveer 120 minuten. De crowdfunding campagne loopt tot 18 augustus.

Meer informatie: