Nieuwe quizspellen van Puzzles & Games

De Nederlandse spelauteur Daan Kreek geeft via zijn uitgeverij Puzzles & Games zijn eigen quiz- en kennisspellen uit.

Afgelopen week verscheen zijn nieuwste pocketformaat quizspel Pubquiz, een spel voor teams van twee of meer personen. Dit spel bevat 9 quizzen van telkens zes rondes, met vragen uit zes bekende categorieën (geografie, amusement, geschiedenis, kunst & cultuur, natuur & wetenschap en sport & hobby). Iedere quiz bevat recente vragen afgewisseld met een aantal toppers van weleer. Naast open vragen zit in elke quiz een ‘rijtjes-vraag’, een ‘zet op volgorde-vraag’ en een schattingsvraag. Pubquiz Editie #1 bestaat uit één spelregelkaart en 54 quizkaarten.

Verder verscheen editie #3 van het pocketformaat partyspel Omschrijven & Raden. Sinds de introductie in 2020 zijn er 250.000 exemplaren van dit partyspelsysteem verkocht. Teams van twee of meer spelers nemen het tegen elkaar op. Eén teamlid omschrijft binnen 30 seconden zoveel mogelijk van de vijf begrippen op een kaartje, terwijl de andere teamleden raden. Het werkt eigenlijk precies hetzelfde als andere bekende omschrijf- & raadspellen. Maar er is een twist; hoe minder woorden worden gebruikt om iets te omschrijven, des te meer punten er zijn te verdienen.

Meer informatie: