SPIEL ’22 groeit flink

SPIEL ’22 koerst af op een flinke groei. In 2021 werd de beurs noodgedwongen beperkt door allerlei corona-maatregelen. Dit jaar rekent de organisator op een groei van zo’n 75% in expositiemeters, waarmee men weer in de buurt komt van het recordjaar 2019. Deze groei komt desgevraagd sneller dan verwacht. Organisator Dominique Metzler straalt uit dat ze hier enthousiast en gelukkig van wordt.

De organisator verwacht honderden standhouders uit alle continenten. Door de pandemie bleven vorig jaar veel internationale standhouders weg, dit jaar keren ze uit alle windstreken weer terug. Volgens de huidige stand komen er standhouders uit zes landen die nooit eerder op de beurs vertegenwoordigd waren, waaronder Vietnam, Armenië en Kuweit. Ik vind het mooi dat het aanbod diverser wordt en dat we kunnen kennismaken met de ludieke cultuur uit andere landen.

Dit jaar zijn de hallen 1, 2, 3, 4, 5, 6 gevuld met stands. De tussenliggende “Galeria” wordt als vanouds het domein van XXL-speelplezier voor kinderen. De beurs zal via de hallen 7 en 8 ook vanaf Eingang Ost bereikbaar zijn.

Media

De organisator zal dit jaar nog actiever zijn op de socials. Zo worden er ‘dagverse’ reportages vanaf de beursvloer gedraaid, die na de technische bewerkingen z.s.m. gepubliceerd worden. Men wil het gevoel en het plezier van de beursvloer in jouw kamer brengen. Op het YouTubekanaal van de organisator presenteert organisator Dominique Metzler vandaag enkele wetenswaardigheden over de beurs van 2022.

Toegangskaarten

De kaarten zijn dit jaar zowel online als ter plaatse te koop. De prijs is incl. administratiekosten. Dagkaarten kosten 19 euro (11 euro voor kids). Ook dit jaar zijn er geen vierdaagse passe-partouts, omdat de kans bestaat dan men de bezoekersaantallen per dag in beeld moet houden. Als alternatief zijn er dit jaar wel tweedaagse passe-partouts, één voor donderdag + vrijdag en één voor zaterdag + zondag. Laatstgenoemde kaarten kosten 34 euro (18 euro voor kids). Er zijn weer familiekaarten, die je alleen ter plaatse kunt kopen (44 euro, twee volwassenen en drie kinderen tot 12 jaar).

Hygiëneconcept

De organisator liet vorig jaar al zien dat zij de veiligheid van de standhouders en de bezoekers hoog in het vaandel heeft staan. Ook dit jaar wordt het hoogstwaarschijnlijk verplicht om op de beurs een mondmasker te dragen.

Meer informatie: