Spellenspektakel Gent

Het was al een paar maanden bekend, maar sinds deze week wordt er door betrokkenen officieel ruchtbaarheid aan gegeven. Het Spellenspektakel gaat dit najaar samenwerken met Facts, het grootste comic con-festival van België. Dit evenement vindt plaats op 22 en 23 oktober in de Flanders Expo in Gent. Daar wordt dan de fonkelnieuwe ‘board game zone’ gepresenteerd. Twee weken later volgt het Nederlandse Spellenspektakel in de Jaarbeurs Utrecht.

In het voorjaar van 2006 waagde de toenmalige organisator van het Spellenspektakel al de stap naar Gent, met de faliekant mislukte ‘Games & Toys Experience’ als droevig resultaat. Deze tweede Gentse poging daalt onder een veel gunstiger gesternte af naar het zuiden. Facts is immers al een topevenement met enkele tienduizenden fans. Ik vind het een interessante stap, al kijk ik met enige zorg naar de toekomst waarin een overlap met Spiel tot de mogelijkheden behoort. Wanneer dat gebeurt, kun je vermoedelijk fluiten naar de meeste uitgevers.

Meer informatie: