Wonderboek Spiel der Spiele 2022

Het coöperatieve avonturenspel Wonderboek is het Spiel der Spiele van 2022. Deze Oostenrijkse spellenprijs wordt sinds 2001 uitgereikt door de Wiener Spiele Akademie. Bij Wonderboek wordt het driedimensionale speelveld gevormd door een ‘pop-up-boek’, dat zes scenario’s bevat. Een groepje jonge avonturiers bezoekt een magische wereld. Elk scenario bestaat uit een deck met voorgesorteerde kaarten, die de spelregels, de verhaallijn en de uitdagingen bevatten.

Wonderboek is ontworpen door Martino Chiacchiera en Michele Piccolini. Het spel is geschikt voor 1-4 spelers vanaf tien jaar en heeft een speelduur van 60-90 minuten. Abacus tekent voor de Duitse editie, 999 Games voor de Nederlandse.

De Oostenrijkers waarderen elk jaar verder een aantal spellen met het predikaat ‘Spiele Hit’. De hits van 2022 zijn:

  • Kinderen: Quacks&Co.
  • Families: Kipp mir Saures.
  • Vrienden: Dreadful Circus.
  • Experts: Gutenberg.
  • Kaarters: Raise.
  • Trendy spellen: Gravitrax-The Game Impact.

Meer informatie: