Zauberberg Kinderspiel des Jahres

Vandaag is Zauberberg uitgeroepen tot het Duitse Kinderspiel des Jahres 2022. Zauberberg is ontworpen door Jens-Peter Schliemann en Bernhard Weber, geïllustreerd door Annette Nora Kara en wordt uitgegeven door Amigo.

Zauberberg is een coöperatief bordspel. Speelfiguren van toverleerlingen en heksen worden op het driedimensionale speelbord geplaatst. De spelers trekken gekleurde knikkers uit een zak en bepalen het beste startpunt voor elke knikker. Wanneer de knikkers later over het bord rollen, raken ze speelfiguren. Deze bewegen dan naar het eerstvolgende vrije veld in de kleur van de knikker. Het is de bedoeling om aldus de vier toverleerlingen over de finish te krijgen, voordat de heksen daar arriveren. Zauberberg is geschikt voor 1-4 spelers vanaf vijf jaar en heeft een speelduur van ongeveer 15 minuten.

De andere genomineerden waren Auch schon clever en Mit Quacks & Co. nach Quedlinburg van Wolfgang Warsch (uitgegeven door Schmidt Spiele).

Meer informatie: