Alarún bij Waterfall Games

De Nederlandse uitgever Waterfall Games heeft onlangs zijn derde spel uitgebracht, het verzamel- en legspel Alarún. Ook dit nieuwe spel is een ontwerp van het spelauteursduo Ruben Dijkstra & Ruurd Lammers; de illustraties zijn verzorgd door Akha Hulzebos. In dit spel proberen de spelers de dorpsdruïde Alarún op te volgen. Je verzamelt gedurende het spel 24 ingrediëntkaartjes en combineert deze rond jouw startkaartje in jouw persoonlijke magische vierkant van max. 5×5 kaartjes. De ingrediënten in elke rij en elke kolom vormen een toverdrank waarmee jij punten scoort.

Het spel duurt acht rondes. In je beurt kies je één van drie acties: 1) Wissel één ingrediënt uit je hand met één van de drie ingrediënten die open op tafel liggen. 2) Pas en wissel geen ingrediënt. 3) Wissel de drie ingrediënten uit je hand met de drie ingrediënten op tafel en pas. De eerste passer neemt de Alarún speelfiguur. De ronde eindigt nadat de overige spelers nog eenmaal één van de acties hebben uitgevoerd. Aan het einde van de ronde legt iedere speler zijn drie ingrediënten in zijn vierkant. Deze moeten naast je druïde of een willekeurig ander ingrediënt liggen. De spelers krijgen drie nieuwe ingrediënten en de eerste passer begint de volgende ronde. Na de achtste ronde volgt de puntentelling. De ingrediënten in elke rij en elke kolom van jouw magische vierkant vormen een toverdrank. Een ononderbroken reeks van dezelfde kleur of soort is dan een oplopend aantal punten waard (1-15).  De speciale Centum Auri tegel is tien punten waard, maar onderbreekt wel de toverdrank in deze rij en kolom. De speler met de meeste punten wint.

Alarún is geschikt voor 2-4 spelers vanaf acht jaar en heeft een speelduur van 30-45 minuten.

Meer informatie: