999 Games rolt Dodo uit

Volgens het releaseoverzicht van 999 Games wordt het spel pas medio augustus verwacht, maar volgens de webshop is het spel sinds deze week verkrijgbaar. Ik heb het over Dodo, de Nederlandstalige editie van dit coöperatieve kinderspel van Marco Teubner en Frank Bebenroth, winnaar van de Deutsche Kinderspielepreis 2021. De heilige vogel van de Hagulaminapitopasi-stam legt elk jaar een ei op de top van de berg. Dit ei rolt in een grillig tempo naar de afgrond. De spelertjes moeten samen het ei redden. Dit doe je door bruggen te bouwen, zodat het ei veilig naar de boot aan de voet van de berg rolt. Je moet samen snel genoeg fiches vinden om de bruggen te bouwen. Dit doe je door met een dobbelsteen te rollen en het juiste fiche onder de gedekte fiches te vinden. Goed onthouden en snel reageren dus. Het spel bevat een ook nog paar varianten om de uitdaging te vergroten.

Dodo is geschikt voor 2-4 spelers vanaf zes jaar en heeft een speelduur van ongeveer 10 minuten.

Meer informatie: