Fiësta Mexicana bij 999 Games

Bij Spellenpoort Amersfoort zag ik vandaag de Nederlandstalige editie van het bordspel Fiësta Mexicana liggen. De internationale editie van dit spel werd in 2020 uitgegeven door Huch, 999 Games heeft ‘m deze week met het eigen logo geserveerd. Iedere speler is verantwoordelijk voor één tafel op een Mexicaans feestmaal ter ere van de Dag van de Doden. Op jouw tafel probeer je de tegels met de gerechten aantrekkelijk te presenteren. De spelers moeten bieden op de gerechten die stuk voor stuk uit de keuken komen. De getallen op jouw tafelbord bepalen zowel jouw bod als de plek waar de gerechten belanden. De veiling bij opbod gaat door tot er één bieder resteert. Dit kun je afdwingen door tegen inlevering van een wenskaartje jouw bod meteen veilig te stellen. De hoogste bieder legt de tegel op zijn tafelbord, uiteraard op het veld dat overeenstemt met zijn bod. Dit levert afhankelijk van de configuratie een mix aan plus- en minpunten op. Het spel is meteen voorbij wanneer een speler zijn tafel heeft gevuld. Dan krijgen de spelers extra punten voor de voorwaarden van hun resterende wenskaartjes.

Fiësta Mexicana is een ontwerp van Christian Fiore en Knut Happel. Het spel is geschikt voor 2-4 spelers vanaf acht jaar en heeft een speelduur van ongeveer 30 minuten.

Meer informatie: