Oranienburger Kanal van Uwe Rosenberg

De Duitse uitgever Spielworxx heeft vanmiddag op Gamefound de crowdfunding campagne voor Uwe Rosenberg’s tweepersoonsspel Oranienburger Kanal gelanceerd. Dit kanaal werd tussen 1832 en 1837 aangelegd in Brandenburg en werd in de negentiende eeuw een levensader voor industrialisatie. In dit spel plan en bouw je in zeven rondes nieuwe industrieterreinen. Aan het begin zijn je plannen nog niet scherp afgetekend, toch bouw je de eerste gebouwen en infrastructuur als wegen, spoorlijnen en nieuwe delen van het kanaal. Bruggen zijn een belangrijk spelelement, waarmee je gebouwen verbindt en extra punten verdient.

In de actiefase voeren de spelers beurtelings in totaal vijf acties uit (de startspeler drie, de andere speler twee). Er zijn zeven actievelden met verschillende combinaties. De startspeler legt de stapel actieschijfjes op een actie naar keuze en voert deze uit. De andere speler legt de stapel vanaf het op één na laatste schijfje op de volgende actie, enzovoort. Na de acties mogen de spelers het grondstoffenwiel één keer gratis draaien en wordt de volgende ronde voorbereid. Aan het einde van het spel bepaal je het beste industrieterrein door de tijdens het spel verdiende punten aan te vullen met punten voor je gebouwen, routes, geld en resterend materiaal. Het spel bevat een solovariant, inclusief een campagnesysteem.

Meer informatie: