Velonimo bij Geronimo

Bij Spellenpoort Amersfoort, de prachtige spellenwinkel in hartje Amersfoort, zag ik een nieuw Nederlandstalig kaartspel van Geronimo Games. In Bruno Cathala’s Velonimo ben jij de ploegleider van 11 racende dieren. Aan het begin van de race worden 55 rennerskaarten geschud. Er zijn zeven kleuren met de waarde 1-7 en zes bijzondere kaarten. Iedere speler krijgt 11 kaarten. Elk van de vijf rondes wordt gewonnen door de speler die als eerste zijn kaarten weet af te leggen. In jouw beurt moet je een kaart of kaartcombinatie spelen met een waarde die hoger is dan de waarde die al op tafel ligt. De waarde van een kaart is het afgebeelde cijfer. Hogere waardes speel je door kaarten met dezelfde kleur of waarde te combineren. Elke kaart in de combinatie is tien punten waard, daarbij wordt de waarde van de laagste kaart nog eens opgeteld. Sommige kaarten staan je toe een kaart te stelen. Wanneer alle spelers passen op de gespeelde kaart(en) van een speler, dan maakt deze speler de tafel leeg en begint hij een nieuwe aanval door een kaart(combinatie) te spelen. Hoe sneller je al je kaarten weet uit te spelen, des te meer punten je verdient. De score loopt ook nog eens op per ronde. Je wint door na vijf rondes de meeste punten te bezitten.

Het spel bevat een duelvariant voor twee spelers. Aanvullende spelregels zorgen dan voor interactie. Zo moet bijvoorbeeld de winnaar van een slag een openliggende kaart nemen en die ofwel zelf houden of aan zijn tegenstander geven.

Velonimo is geschikt voor 2 tot 5 spelers vanaf zeven jaar en heeft een speelduur van ongeveer 30 minuten.

Meer informatie: