Met de metro door Londen

Blue Orange heeft het flip & write spel Next Station London uitgerold. Iedere speler heeft een eigen blad met een abstracte weergave van Londen erop. Daarop vind je dertien wijken, tientallen stations in vier verschillende symbolen, vijf toeristische attracties en de rivier Theems. Op dit blad teken in je vier rondes vier verschillende metrolijnen. Elke lijn heeft zijn eigen kleur en bijpassend startstation. Je speelt elke ronde met een ander kleurpotlood. Een ronde duurt 5-10 beurten, wat afhangt van de getrokken stationkaarten. Elke beurt bepaalt een stationkaart naar welk stationsymbool jij een uiteinde van jouw lijn mag uitbreiden. Daarbij mag je geen metrolijnen of andere stations kruisen, of een tweede lijn op een gebruikte sectie tekenen. Bij de jokerkaart mag je een symbool kiezen; bij de wisselkaart mag je een aftakking tekenen.

Aan het einde van de ronde noteer je de score van deze kleur: (aantal wijken x aantal stations in de wijk met de meeste stations) + passages onder de Theems. Verder registreer je hoeveel toeristische attracties je met deze kleur hebt bezocht. Na de vierde ronde tel je de punten van je vier gekleurde lijnen op. Hieraan voeg je de score voor toeristische attracties en de punten voor overstapstations (= samenkomst van meerdere kleuren) toe. Ten slotte kun je extra punten verdienen met de twee gezamenlijke doelkaartjes, mocht je deze variant gebruiken. Met een andere variant kun je elk potlood voorzien van een bonusactie. Ten slotte bevat het spel een solovariant.

Next Station London is ontworpen door Matthew Dunstan en geïllustreerd door Maxime Morin. Het spel is geschikt voor 1-4 spelers vanaf acht jaar en heeft een speelduur van ongeveer 30 minuten. De editie van Blue Orange bevat ook Nederlandstalige spelregels, die soms opvallen door opmerkelijke woordkeuzes.

Meer informatie: