Krabbelen in de kerker

Geronimo Games meldt dat de Nederlandstalige editie van het roll & write spel Paper Dungeons vanaf vandaag in de winkels ligt. Bij dit spel heeft iedere speler zijn eigen vel met een dungeon erop, waar hij afhankelijk van het ‘scenario’ nog het een en ander moet toevoegen. De spelers kiezen hun acties uit een gezamenlijke set van zes dobbelstenen (zwart en wit). Je kiest drie dobbelstenen per ronde. De symbolen en kleuren bepalen wat je er waarmee kunt doen. Je verhoogt de ervaring van jouw vier avonturiers, creëert magische voorwerpen met leuke bonussen, brouwt geneeskrachtige drankjes om schade (en daarmee strafpunten) te voorkomen en beweegt door de dungeon om monsters te verslaan en buit te verdienen. Na de derde, zesde en achtste ronde moet je een sterk boss monster verslaan. Dit levert je veel punten op en als je de sterkste bent ook een bonus. Na de achtste ronde is de winnaar bekend.

Paper Dungeons is een ontwerp van Leandro Pires. Het spel is geschikt voor 1-8 spelers vanaf twaalf jaar en heeft een speelduur van ongeveer 30 minuten.

Ik heb al eerder mogen genieten van de Duitse editie. Paper Dungeons is een heerlijk roll & write spel voor fijnproevers van dit genre. Je hebt van alles te kiezen en te plannen en zet elkaar onder druk via de algemene opdrachten.

Meer informatie: