Pilgrim op Gamefound

De Duitse uitgever Spielworxx heeft vandaag op Gamefound een crowdfunding campagne gestart voor het bordspel Pilgrim. In dit spel leiden de 1-4 spelers als abt of moeder-overste hun eigen middeleeuwse kloosters. Het spel is ontworpen door Nick Case en geïllustreerd door Harald Lieske (op zijn prachtige cover was ik meteen verliefd). De campagne loopt nog 16 dagen. Het spel wordt naar verwachting in oktober 2022 uitgeleverd.

In Pilgrim bouw je via strategisch gepositioneerde altaren pelgrimsroutes naar verre oorden, wijd je acolieten in, geef je aalmoezen aan de armen, bouw je nieuwe bijgebouwen en probeer je de vroomste aan tafel te zijn. Via een variant op het Mancalamechanisme verdeel jij jouw acolieten over acht taken en de hoofdstad, waarmee je de acties van de beurt bepaalt. Het speelbord ontwikkelt zich op een 18XX-achtige wijze, met handelsroutes voor opbrengsten en pelgrimsroutes voor winstpunten. Je moet voldoende lijfeigenen inlijven voor de ondersteuning van jouw abdij en jouw aantal acolieten goed verdelen over de steeds wijzigende taken en verplichtingen.

Pilgrim duurt 26 rondes, doet het na de start zonder willekeur, heeft ontelbaar veel opstartmogelijkheden en levert volgens de uitgever intense en constante interactie tussen de spelers.

Meer informatie: