Meer Masterprint Mini bij Quined

De Nederlandse uitgever Quined Games komt eind maart/begin april met drie nieuwe spellen en een set uitbreidingen in zijn Masterprint Mini serie.

Animalia: Preventing Extinction is een spel van de Nederlandse spelauteurs Gerben Ernst en Michiel Hendriks. Beide heren zijn bekend van de spellenpodcast Het Ludieke Gezelschap, Michiel ook van zijn bordspel Legacy: The Testament of Duke de Crecy. In dit coöperatieve kaartspel doe je onderzoek naar bedreigde diersoorten. Elke ronde bestaat uit acht slagen. De eerste dierenkaart van de slag bepaalt de kleur. De andere spelers moeten kleur bekennen. De hoogste kaart in de gevraagde kleur wint de slag. Zodra alle slagen zijn gespeeld, probeert iedere speler zijn missies te voltooien. Deze missies vereisen bepaalde dierenkaarten in de gewonnen slagen. Wanneer er ook maar één missie mislukt, verliezen de spelers onmiddellijk het spel. Wanneer alle missies van iedere speler zijn gehaald, worden deze opzij gelegd en gaan spelers door naar de volgende ronde.

Animalia is geschikt voor 1-3 spelers vanaf acht jaar en heeft een speelduur van ongeveer 30 minuten. Het spel heeft Engelstalige spelregels. [Info]

Ik heb een paar jaar geleden één keer een prototype gespeeld op een Ducosimbeurs, met Michael van Spellenpoort Amersfoort. Dat was nog voor de eerste aankondiging van de latere coöperatieve tophit Die Crew. Ik vond Animalia toen een fris nieuw spelontwerp. En dat is het wat mij betreft nog steeds. Ik kijk uit naar de hernieuwde kennismaking.

Legends of Hellas is een bewerkte heruitgave van Escape Now! van de Belgische spelauteur Pierre Knockaert. In dit coöperatieve kaartspel proberen de spelers gezamenlijk mythologische wezens te verslaan. Ze kennen elkaars handkaarten niet en mogen er niet over communiceren. Tijdens één of meer missies (maximaal 12) vecht je met een team tegen de monsters. Elke missie vereist dat ze 7 monsters verslaan zonder de kaarten te verbruiken. Tijdens een beurt doet een speler één van de volgende vijf acties. Vecht – speel één actiekaart open naast een monsterkaart waar jouw heldenfiche ligt. Verplaats – leg één actiekaart af en verplaats je heldenfiche naar een ander monster. Herstel – vul je hand aan tot vijf kaarten en leg daarna één kaart af. Ondersteun – geef één of meer handkaarten aan een medespeler, die minstens één kaart moet afleggen. Raadpleeg het Orakel – leg bovenste zes actiekaarten van de trekstapel open op tafel. Leg één van deze kaarten af en de rest in een volgorde naar keuze op de trekstapel. Een missie wordt gewonnen wanneer de laatste Chimera is verslagen. Wanneer een speler op enig moment geen actiekaarten bezit, en een kaart moet trekken van de lege trekstapel, is de missie verloren.

Legends of Hellas is geschikt voor 1-5 spelers vanaf acht jaar en heeft een speelduur van 10-20 minuten. Het spel heeft Engelstalige spelregels. [Info]

Agropolis is een zelfstandig speelbare uitbreiding van het kaartspel Sprawlopolis. Dit ontwerp van Steven Aramini, Danny Devine en Paul Kluka biedt dezelfde speelervaring en variabele scorekaarten in een nieuwe setting. Huizenblokken en industrie maken plaats voor boomgaarden, graanvelden, wijnvelden en weilanden. De spelers pakken drie kaarten en proberen deze één voor één zo neer te leggen dat ze het best voldoen aan de scorekaarten van het huidige spelletje. Nieuwe toevoegingen aan de verschillende terreintypes zorgen ervoor dat het spel diepgaander wordt, zonder de charme en elegantie van het origineel te verliezen. Agropolis bevat de uitbreidingen Invasion en Points of Interest en de variant Combopolis, waarmee je beide spellen kunt combineren.

Agropolis is geschikt voor 1-4 spelers vanaf acht jaar en heeft een speelduur van 15-20 minuten. Het spel heeft Engelstalige spelregels. [Info]

De laatste nieuwe titel is een set mini-uitbreidingen voor de eerste vier titels in de Masterprint Mini serie. Deze zorgen voor meer variatie in Sprawlopolis en Stew en bieden een solovariant voor Circle the Wagons en Tussie Mussie. De set bevat de volgende uitbreidingen:

  • Sprawlopolis: Beaches (vier kaarten)
  • Sprawlopolis: Construction Zones (vier kaarten)
  • Sprawlopolis: Interstate (vier kaarten)
  • Sprawlopolis: Points of Interest (één kaart)
  • Sprawlopolis: Wrecktar (één kaart)
  • Circle the Wagons: Lone Cowboy (zes kaarten)
  • Circle the Wagons: Lone Cowboy Rides Again (drie kaarten)
  • Stew: Fungus Among Us (zes kaarten)
  • Tussie Mussie: Flower Shoppe (zes kaarten)

Meer informatie: