Dino’s en Drijfzand bij Megableu

De Belgische uitgever Megableu meldt dat men onlangs twee nieuwe bordspellen heeft uitgebracht.

Bij het loopspel Drijfzand moet jij jouw ontdekkingsreiziger veilig door de jungle naar het basiskamp brengen. Jouw speelfiguur bestaat uit maximaal vijf delen. Zijn actuele lengte bepaalt hoe ver hij exact beweegt, je mag dit bereik aanvullen via een dobbelsteenworp (waarbij je het risico loopt dat de nul jouw beurt frustreert). Op een drijfzandveld zinkt jouw speelfiguur en moet je delen verwijderen (je hoed blijft altijd behouden). Op een houvastveld krijg je één deel terug, op een rots zelf alles. Op andere velden glijd, slinger of dobbel je in de aangegeven richting. Op een trekveld mag je een medespeler uit de blubber trekken. Die speler krijgt alle delen terug, jij mag er als beloning één bijplaatsen. Je wint het spel door als eerste precies op het kamp te eindigen.

Drijfzand is geschikt voor 2-4 spelers vanaf zes jaar. De speelduur en de spelauteur heb ik nergens kunnen vinden. [Info]

Bij het loopspel Tyrannosaurus Rex moet je proberen jouw vier dinosaurussen als eerste naar huis te brengen. De actieve speler gooit drie dobbelstenen. Hij moet eerst de T-Rex via de gele velden verplaatsen conform de zwarte steen. De T-Rex beweegt met de klok mee of tegen de klok in. Daarna verplaatst hij zijn eigen dinosaurussen in klokrichting: één dino met de som van de twee witte stenen, of twee dino’s, elk met één witte worp. Bij een ontmoeting met de T-Rex wordt jouw dino gevangen. Deze kun je later bevrijden door een witte 6 te gooien. Bij een ontmoeting met een dino van een tegenstander wordt er gevochten. Dee aanvaller gooit drie stenen, de verdediger twee. Het hoogste resultaat wint (bij een gelijke stand de verdediger). De verslagen dino moet terug naar een paars veld. Paarse velden zijn beschermd tegen de T-Rex of aanvallen van je medespelers.

Tyrannosaurus Rex is geschikt voor 2-4 spelers vanaf twaalf jaar en heeft een speelduur van ongeveer 30 minuten. De spelauteur heb ik nergens kunnen vinden. [Info]

Meer informatie: