Koninkrijk voor twee

Geronimo Games laat weten dat de Nederlandstalige editie van het tweepersoonsspel It’s a Wonderful Kingdom verkrijgbaar is. Dit spel is geïnspireerd door het spelsysteem van It’s a Wonderful World. Het spel duurt vier rondes met elk drie fases. In de eerste ontwerpfase moeten de spelers kaarten bieden en kiezen. Ze starten met acht kaarten: zeven positieve ontwikkelingskaarten en één negatieve onheilskaart. De actieve speler legt twee kaarten open op tafel: één kaart links en één kaart rechts van het speelbord, of beide kaarten aan dezelfde kant. De andere speler neemt vervolgens alle kaarten links of alle kaarten rechts van het bord. Kaarten worden altijd open op tafel gelegd, tenzij een speler één van zijn valstrikfiches gebruikt. In dat geval kan de speler bluffen en moet de tegenstander gokken. Nadat een speler kaarten heeft gekozen, wordt hij de actieve speler en moet hij kaarten aanbieden. Dit gaat door tot de spelers geen handkaarten meer hebben. In de tweede planningsfase beslissen de spelers per genomen kaart of ze de kaart recyclen voor grondstoffen, of de kaart bouwen zodat deze elke ronde grondstoffen produceert en/of winstpunten oplevert. De derde productiefase bestaat uit vier opeenvolgende productiestappen, één voor elk type grondstof. De grondstoffen gebruik je om kaarten te bouwen. Aan het einde van de vierde ronde wint de speler met de meeste winstpunten.

Het spel bevat drie modules, waarvan je er aan het begin één kiest en gebruikt. Met de bedreigingsmodule kan iedere speler een bedreiging voor het rijk vormgeven. Met de adviseursmodule hebben beide spelers adviseurs met unieke eigenschappen. Met de queestemodule mag iedere speler een queeste te voltooien voor bonussen en een kans op de eindoverwinning. Ten slotte is er ook een solovariant, waarbij je de verschillende modules kunt gebruiken.

Dit ontwerp van Frédéric Guérard is geschikt voor twee spelers vanaf veertien jaar en heeft een speelduur van 45-60 minuten.

Meer informatie: