Fruddel Muddel van Daan Kreek

De Duitse uitgever Zoch heeft onlangs een nieuw spel van de Nederlandse spelauteur Daan Kreek uitgebracht. Bij Fruddel Muddel draait het om snel herkennen en reageren. Het spelmateriaal bestaat uit 55 fruitkaarten en vier knuffelzachte vruchten van gevulde stof (gele banaan, rode aardbei, groene peer en blauwe druif). De kaarten worden onder de spelers verdeeld, de stoffen vruchten liggen midden op tafel. De spelers leggen hun kaarten ongezien als gedekte stapel voor zich neer. Elke kaart bevat drie verwijzingen naar vruchten: de achtergrondkleur van de kaart, de randkleur van de vrucht en uiteraard de afgebeelde vrucht zelf.

Iedereen draait tegelijk zijn bovenste kaart om. Dan is het snel zoeken naar de vrucht(en) die op basis van bovengenoemde verwijzingen het vaakst voorkomt of voorkomen. Pak met één hand zo’n vrucht voordat een ander het doet! Alle juiste graaiers leggen hun omgedraaide kaart onder hun stapel. Wie niet heeft gegraaid, moet zijn omgedraaide kaart afleggen. Wie fout heeft gegraaid, moet zijn omgedraaide kaart en de volgende kaart van zijn stapel afleggen. Het spel is voorbij wanneer één of meer spelers hun laatste kaart moesten afleggen. Dan wint de speler met de meeste kaarten. Fruddel Muddel is geschikt voor 2-5 spelers vanaf acht jaar en heeft een speelduur van 15 minuten.

Meer informatie: