Aquatica is opgedoken

Jumping Turtle Games meldt dat de Nederlandstalige editie van het bordspel Aquatica komende week in de winkels zal opduiken. De koninkrijken van de onderzeese wereld Aquatica moeten de dieptes van de oceaan verkennen op zoek naar nieuwe grondstoffen. In jouw beurt speel je een karakterkaart. Hiermee kan je goud of kracht verzamelen, andere karakters rekruteren (een toefje deckbuilding), locaties veroveren enzovoort. Veroverde locaties belanden in jouw spelersbord en leveren bonussen op. Door ze te gebruiken, schuif je de kaarten verder in je spelersbord. Als je een locatie volledig hebt afgewerkt, blokkeert deze een positie. Met de juiste actie kan je de kaart weghalen om deze als schat in je stapel winstpunten te leggen. Je kunt getrainde mantaroggen inzetten voor specifieke voordelen. Als je een voordeel gebruikt, put je de manta uit door hem om te draaien. Je gebruikt de mantaroggen ook om gerealiseerde doelen te claimen. Dan ben je hem kwijt, maar verdien je wel extra punten.

Aquatica is een ontwerp van Ivan Tuzovsky. Het spel is geschikt voor 1-4 spelers vanaf twaalf jaar en heeft een speelduur van 30-60 minuten.

Meer informatie: