Suspects bij Geronimo

Geronimo Games meldt dat de Nederlandstalige editie van het deductiespel Suspects in de winkels ligt. In dit coöperatieve spel moet je samen drie moordmysteries oplossen. De spelers beginnen aan zo’n moordmysterie door de bijhorende documenten (zoals plattegronden) en kaartstapel uit de doos te nemen. Deze speelkaarten worden niet geschud; alle kaarten zijn namelijk genummerd en door de instructies op de kaarten ontdek je welke kaarten je verder mag onthullen. Overleg tussen de spelers is belangrijk; je kiest samen een optie, waarna de kaart met het overeenkomstige nummer in de stapel wordt gezocht.

Het spel kent drie soorten hoofdacties, die worden weergegeven door kleuren: rood staat voor ondervragen, blauw voor het bezoeken van locaties en geel voor het onderzoeken van elementen. Om het spel te winnen moet je verbanden leggen. Hoe meer kaarten je onthult, des te meer informatie je hebt over de moordenaar en wat er is gebeurd, maar ook hoe minder punten je zult scoren. Het is daarom belangrijk goed af te wegen wanneer je voldoende denkt te weten om de zaak op te lossen. Dan ga je naar de bijhorende afsluitende vragenlijst. Afhankelijk van het aantal onthulde kaarten vallen er nu punten te winnen per goed antwoord.

Suspects is ontworpen door Sebastien Duverger Nedellec, Paul Halter en Guillaume Montiage. Het spel is geschikt voor 1-6 spelers vanaf tien jaar en heeft een speelduur van 60-90 minuten.

Meer informatie: