Great Plains bij 999 Games

999 Games heeft vandaag het tweepersoonsspel Great Plains aangekondigd. Dit bordspel is ontworpen door Trevor Benjamin & Brett J. Gilbert (het duo dat in 2019 tekende voor Mandala) en geïllustreerd door Klemens Franz. Het speelveld bestaat uit zeven dubbelzijdige tegels. Daarop vind je bergvelden met bergen, grotten en bronnen en plattelandvelden met grasland en de symbolen van drie totemdieren (adelaar, beer en paard). Het resterende spelmateriaal bestaat uit negen totemfiches (drie per diersoort) en speelstukken in de kleuren van de spelers (grotfiches en stampionnen).

In dit spel moet je met jouw stamleden op de grasvlaktes op het speelbord de meerderheid zien te krijgen. Aan het begin van het spel plaatsen de spelers beurtelings hun grotfiches, daarna plaatsen ze beurtelings hun stampionnen op plattelandvelden. Elke beurt zet je een pion op een leeg veld naast een van jouw grotfiches of naast eerder gezette pionnen. Bezet je een veld met een dierensymbool, pak je een totemfiche van dit dier. Dit fiche mag je bij een volgende beurt inzetten. Met het paard mag je een veld verder springen, met de adelaar over een berg vliegen of met de beer een pion van je tegenstander verjagen naar het volgende lege plattelandveld. Wanneer alle pionnen zijn geplaatst, volgt de puntentelling. Per grasvlakte gaan de punten naar de speler die daar de meeste pionnen bezit. Die speler krijgt één punt per grasveld en per aangrenzende bron.

Great Plains heeft een speelduur van ongeveer 20 minuten en is geschikt voor twee spelers vanaf tien jaar. Het spel wordt in de loop van maart verwacht (onder voorbehoud van logistieke pech).

Meer informatie: