Robin Hood bij 999 Games

999 Games heeft vandaag de Nederlandstalige versie van Die Abenteuer des Robin Hood uitgebracht. Dit is het nieuwe coöperatief bordspel van Michael Menzel, illustrator en auteur van De Legenden van Andor. In De Avonturen van Robin Hood kruipen de spelers in de huid van Robin Hood, Little John, Maid Marian en Will Scarlet. Ze strijden samen tegen het onrecht en ontdekken gaandeweg een duister geheim. Op het grote speelbord bewegen ze hun speelfiguren volkomen vrij, dankzij een hulpsysteem met houten speelstukken met verschillende lengtes. Ze ontmoeten dorpelingen, ontdekken voorwerpen en worden geconfronteerd met de handlangers van de Sheriff. De acties en geheimen zijn als losse elementen in het speelbord geïntegreerd en worden in de loop van het spel bekend. Het speelbord ‘onthoudt’ wat de spelers reeds hebben verkend en ontdekt. Door het bijzondere materiaal is het spel snel opgebouwd en kun je meteen aan de slag. Het bijbehorende boek leidt de spelers vanaf de start door het avontuur, een uitgebreide regelstudie is niet nodig.

Robin Hood is geschikt voor 2-4 spelers vanaf tien jaar en heeft een speelduur van ong. 60 minuten.

Meer informatie: