Woorden raden met Cross Clues

Geronimo Games laat weten dat de Nederlandstalige editie van het coöperatieve partyspel Cross Clues volgende week in de winkels ligt. Aan het begin van het spel wordt een raster gemaakt met horizontaal een aantal cijfertegels en verticaal een aantal lettertegels. Vervolgens schuiven de spelers willekeurig een woordkaart onder elke tegel, zodat er één woord per tegel zichtbaar is. De relevante coördinaatkaarten worden verzameld en blind geschud. Iedere speler trekt een coördinaatkaart van de trekstapel, bekijkt deze en houdt ze geheim. De coördinaatkaart geeft in het raster twee woorden aan, waartussen je met hint van één woord voor je medespelers een verband moet leggen. De zandloper van vijf minuten wordt omgedraaid, het spel begint.

Nadat iemand zijn hint heeft gegeven, proberen de andere spelers aan de hand van dat woord het bijhorende coördinaat te raden. Overleggen is noodzakelijk, je mag als team maar één keer per hint raden. Is het juiste coördinaat gevonden? Leg de coördinaatkaart op zijn plaats in het raster, trek een nieuwe coördinaatkaart en speel door. Fout geraden? Leg de coördinaatkaart gedekt af, trek een nieuwe coördinaatkaart en speel door. Het spel eindigt wanneer geen enkele speler nog een kaart op hand heeft of wanneer de tijd om is. Tel dan de correct geraden coördinaatkaarten. Hoe meer er op tafel liggen, des groter de gezamenlijke overwinning.

Cross Clues is ontworpen door Grégory Grard en geïllustreerd door Simon Douchy. Het spel is geschikt voor 2-6 spelers vanaf zeven jaar en heeft een speelduur van 5+ minuten.

Meer informatie: