Stroganov en Hippocrates in de winkels

Geronimo Games meldt dat de Nederlandstalige edities van Stroganov en Hippocrates, de twee nieuwste expertspellen van Game Brewer, beschikbaar zijn in de spellenwinkel. Op de dozen vind je de logo’s van beide Belgische firma’s.

Stroganov is een ontwerp van Andreas Steding (bekend van Gùgōng en Hansa Teutonica). Je speelt een 16e-eeuwse Russische nobele, die de uitgestrekte gebieden van Siberië wil ontginnen. Elk jaar moeten de spelers zich in oostelijke richting door het landschap verplaatsen. Ze kunnen daarbij paarden uitgeven als ze verder willen reizen. Maar opgelet, je kunt niet terug naar een gepasseerde locatie. Op de locaties kun je acties uitvoeren, zoals handel drijven of pelzen of munten verzamelen, dat alles in ruil voor winstpunten. Na vier jaar eindigt het spel en krijgen de spelers punten voor het verzamelen van de meeste rijkdom en roem via controle over gebieden, het vervullen van de wensen van de tsaar, het bouwen van jachthuizen, het verzamelen van pelzen, het ontwikkelen van cultuur, en meer. Stroganov is geschikt voor 1-4 spelers vanaf twaalf jaar en heeft een speelduur van 90-120 minuten.

Hippocrates is een ontwerp van Alain Orban (de co-auteur van o.a. Troyes en Black Angel). In dit spel reis je terug naar het eiland Kos in 370 voor Christus, waar Hippocrates net is overleden. Als een van zijn opvolgers leid jij een team artsen, die patiënten behandelen in de tempel van Asclepios, bekend als het eerste ziekenhuis in de geschiedenis. Het spel duurt vier rondes. Elke ronde zoeken de spelers een goede balans tussen de behandeling van hun patiënten en de kostprijs van medicijnen en nieuwe artsen. Efficiency is belangrijk. Aan het begin van de ronde ontvangen de spelers hun nieuwe patiënten, die ze conform de biedregels kiezen uit een open aanbod. De patiënt betaalt voor zijn behandeling. Deze pegels heb je nodig om jouw artsen te betalen. Het inhuren van nieuwe artsen en de inkoop van medicijnen kost ook geld. Wanneer jij arts en medicijnen geschikt combineert, krijg je een bonustegel. Vervolgens match jij jouw patiënten en artsen. Je voegt de vereiste medicijnen toe aan de patiënttegel. Onbehandelde patiënten gaan de pijp uit. Je krijgt punten voor behandelde patiënten en gepensioneerde artsen. Hippocrates is geschikt voor 1-4 spelers vanaf twaalf jaar en heeft een speelduur van 90-120 minuten.

Meer informatie: