Maanlicht voor Photosynthesis

Geronimo Games meldt dat de Nederlandstalige editie van Photosynthesis: Under The Moonlight sinds deze week in de winkels ligt. Dit is een uitbreiding van het bordspel Photosynthesis, dat in 2017 verscheen bij Blue Orange. In dit spel planten de spelers driedimensionale bomen op het speelbord. Een bewegende zon zorgt ervoor dat elke boom zijn schaduw werpt op andere bomen met hetzelfde of een kleiner formaat. De spelers krijgen lichtpunten voor hun bomen die niet in de schaduw staan. In de actiefase besteden de spelers lichtpunten aan acties of bewaren ze voor een volgende ronde.

Under The Moonlight bevat drie modules. De belangrijkste toevoeging zijn variabele spelerkrachten in de vorm van houten dieren. Iedere speler kiest één dier. Na de dagfase volgt in deze uitbreiding een nachtfase, waarbij maanpunten worden verzameld (op dezelfde manier als de lichtpunten van het basisspel). Deze maanpunten gebruik je om de eigenschap van jouw dier te activeren. De andere modules zijn een reuzenboom, die extra schaduw werpt, en maanstenen, waarmee je gemakkelijker maanpunten kunt verzamelen. Ook Under The Moonlight is ontworpen door Hjalmar Hach.

Meer informatie: