50 Clues, een waanzinnig nieuw escape room spel

Bij Spellenpoort Amersfoort zag ik 50 Clues, een nieuw escape room spel van Geronimo Games. Het verhaal wordt gepresenteerd in drie sets (De Pendel Van De Dood, Witte Slaap en Het Lot van Leopold), die je in deze volgorde moet spelen. Elke set bestaat uit 54 grote, geïllustreerde kaarten en een bijbehorende webapplicatie. Het spel draait om Maria, een vrouw die de missie heeft de wereld te redden door de gereïncarneerde ziel van de kwaadaardige Belgische koning Leopold II definitief te vernietigen. Je zit opgesloten in een inrichting, door de medicatie ben je sterk verward. Je zult moeten ontsnappen, de nodige voorbereidingen treffen en vinden waar de ziel van Leopold zich verschuilt en deze voor eens en altijd uitschakelen.

50 Clues is speelklaar: je hoeft enkel de korte instructiefilm op de website te bekijken en je kunt aan de slag. De spelers moeten samen objecten op de kaarten combineren, uitdagende puzzels oplossen en codes ontcijferen. Via de web app worden de oplossingen beoordeeld en de spelvoortgang bijgehouden. De app kan de spelers ook hints geven, zodat je nooit vast komt te zitten.

50 Clues is ontworpen door Jeppe Norsker, geschikt voor 1-5 spelers vanaf zestien jaar en heeft een speelduur van ongeveer 90 minuten per deel.

Meer informatie: