Tutto is terug

HOT Games heeft vorige week een nieuwe Nederlandstalige editie van het dobbelspelletje Tutto uitgebracht. Dit is een variant op het public domain dobbelspelletje ‘Vijfduizenden’, waaraan kaartjes zijn toegevoegd. Je draait zo’n kaart open en gooit zes dobbelstenen. Scorende stenen zijn de losse “1”, de losse “5” en elk trio. Na een scorende worp mag je stoppen en je punten noteren, of doorgaan met dobbelen. Wanneer alle stenen scoren, heb je een Tutto gegooid. Ook dan mag je doorgaan, maar moet je wel een nieuwe kaart draaien (met het risico op een stopkaart, waarmee je de punten verliest en je beurt eindigt). Met andere kaarten verdien je bonuspunten of moet je bijzondere dobbeluitdagingen aangaan. Achter de heerlijk truttige titel schuilt een leuk dobbelspelletje, waarbij de stopkaarten de geluksfactor fors verhogen. Tutto is geschikt voor 2-10 spelers vanaf acht jaar en heeft een speelduur van ongeveer 30 minuten.

Meer informatie: