Shamans bij Geronimo

Geronimo Games meldt dat de Nederlandstalige editie van Shamans komende week verkrijgbaar is in de spellenwinkel. Shamans combineert elementen uit een slagenspel met geheime rollen. Aan het begin van elke ronde krijgt iedere speler een geheime personenkaart, waarop zijn team (Sjamanen of Schaduwen) staat aangegeven, en een hand met kaarten in zeven mogelijke kleuren. De startspeler komt uit, de andere spelers volgen. Zij kunnen de kleur volgen (om de gekozen kleur te steunen), of een andere kleur spelen (waardoor de schaduwpion een stap vooruit gaat). Wanneer iedereen een kaart heeft gespeeld, wordt gekeken naar de spelers die de kleur van de startspeler volgden. Wie de laagste kaart in de gevraagde kleur speelde, mag een speciale actie  kiezen. Wie de hoogste kaart in die kleur speelde, controleert of alle kaarten van die kleur nu zijn gespeeld. Als dat zo is, activeert deze speler de kracht die bij de kleur hoort (bijv. schaduwpion verplaatsen, van team wisselen, een speler uitschakelen).

De Sjamanen winnen de ronde wanneer ze alle Schaduwen uitgeschakeld hebben of als de schaduwpion niet aan het einde van het tijdspoor is wanneer alle kaarten zijn gespeeld. De Schaduwen winnen de ronde als de schaduwpion het einde van het tijdspoor bereikt. Spelers scoren punten wanneer ze tot het winnende team behoren en door effecten tijdens het spel. Wanneer een speler aan het einde van een ronde acht of meer punten heeft, stopt het spel en wint deze speler.

Shamans is ontworpen door Cédrick Chaboussit (bekend van Lewis & Clark) en geïllustreerd door Maud Chalmel. Het spel is geschikt voor 3-5 spelers vanaf tien jaar en heeft een speelduur van ongeveer 30-60 minuten.

Meer informatie: