Terugblik Spellenspektakel 2021

Bij HOT Games viel uiteraard het schitterende bordspel Renature op. De Nederlandse editie blijkt desgevraagd zeer succesvol, het spel vliegt over de toonbank, de eerste oplage zal op afzienbare termijn uitverkocht raken. HOT Games is als uitgever flink gegroeid, dit was te merken aan de gegroeide stand en de hoeveelheid gedemonstreerde titels.

HOT Games pakte groots uit

met de topper Renature

de Amersfoortse spellenpoortwachter als Renature spelleider

Op deze beurs kwam er weer eentje bij, men presenteerde de nieuwe Nederlandstalige editie van het dobbelspel Tutto. Dit is een variant op het public domain dobbelspelletje ‘Vijfduizenden’, waaraan kaartjes zijn toegevoegd. Je draait zo’n kaart open en gooit zes dobbelstenen. Gooi je scorende stenen, dan mag je stoppen en de punten noteren. Ga je door, kun je veel meer verdienen, maar loop je ook het risico dat je met lege handen eindigt. Achter de heerlijk truttige titel schuilt een leuk dobbelspelletje.

en een nieuwe editie van dit leuke dobbelspelletje

Pumpkin Games was de laatste tijd wat minder zichtbaar in de spellenscène. De mensen achter dit bedrijf zijn vooral actief in de digitale onderwijswereld, een tak van sport die de afgelopen jaren erg in trek is. Op de beurs combineerde men beide werelden, met een onderwijsplein en een stand voor gezelschapsspellen. Daar ging de belangstelling met name uit naar de mooie nieuwe editie van het bordspel Bloqs en een prototype van het nieuwe spel Robocity. Laatstgenoemde lijkt visueel wellicht op Roborama, maar draait op een eigen spelsysteem. Ik hoop binnenkort een proefpot te spelen met Patrick ‘Pumpkin’ Zuidhof. Pumpkin Games heeft ook mooie plannen met het uitmuntende kaartspel Ugo!, maar daarover later meer.

Pumpkin Games bruist weer van activiteit

met de mooie nieuwe versie van Bloqs

en het prototype van Robocity

Bij Gam’inBIZ glunderde Michiel de Wit nog na van de Nederlandse Spellenprijs winst voor het familiespel CuBirds. Dit is een mooi succes voor deze kleine uitgeverij, waarmee ik hem van harte feliciteer. Na afloop van de beurs las ik op Facebook het wrange bericht dat zijn autoruit is ingetikt en dat de tas met de beurskas is gestolen. Zo’n hufterstreek zal er helaas hard inhakken. Inmiddels is een doneeractie gestart om het leed wat te verzachten. Wanneer je van dit beursverslag geniet, doe me een plezier en spendeer daar een paar eurootjes.

Michiel is dolblij met zijn Spellenprijs voor CuBirds

De Antwerpse spellenwinkel Adriaensen bemenste in het verleden een enorme verkoopstand op het Spellenspektakel, de laatste jaren wordt deze rol vervuld door 4YourGames. Op deze beurs stonden ze er ineens weer, nu met een kleine stand vol leuke actiespellen, zoals Crokinole en WayKick. Hier spatte het speelplezier vanaf. Ik adviseer de beursorganisator om volgend jaar met Adriaensen van gedachten te wisselen over een groot actiespellenterras. Deze spelsoort verdient veel meer ruimte op het Spellenspektakel. Over twee weken vervolgt Adriaensen de speelse herfst op de eendaagse spellenbeurs Spel-Plezier ’21 in Antwerpen.

de mannen van Adriaensen in actie

Pagina's: 1 2 3 4 5 6