Winnaars Nederlandse Spellenprijs 2021

De jury van de Nederlandse Spellenprijs, de kwaliteitsprijs voor in het Nederlands gepubliceerde gezelschapsspellen, heeft vanavond vanaf de beursvloer van het Spellenspektakel de drie winnaars van 2021 bekendgemaakt.

Het beste familiespel van 2021 – CuBirds

CuBirds is een spel voor 2 – 5 spelers vanaf 8 jaar, waarbij de spelers tijdens een lentewandeling in de velden veel verschillende vogels zien. Weet jij als eerste zeven verschillende soorten bij hun familie terug te brengen? Of concentreer je je op twee? Het spel is ontworpen door Stefan Alexander en wordt uitgegeven door Gam’inBIZ. De andere genomineerden waren Cartographers (uitgegeven door Intrafin) en Detective Club (uitgegeven door Jumping Turtle Games).

Het beste kennerspel van 2021 – It’s a Wonderful World

It’s a Wonderful World is een spel voor 1 – 5 spelers vanaf 14 jaar, waarbij je aan je imperium bouwt. Je hebt maar kort de tijd om te laten zien dat jij het machtigste bent. Je mag geen steekjes laten vallen. Kies de juiste ontwikkelingen, profiteer van je productie en laat je concurrentie verbluft achter. Het spel is ontworpen door Frédéric Guérard en wordt uitgegeven door Geronimo Games. De andere genomineerden waren De Dwergen van Nidavellir en MicroMacro Crime City (beide uitgegeven door White Goblin Games).

Het beste expertspel van 2021 – Everdell

Everdell is een spel voor 1 – 4 spelers vanaf 12 jaar, waarbij spelers in de vallei van Everdell als bosdiertjes een mooie beschaving neerzetten. Als een van hun burgemeesters probeer je het jaar voor jouw stad het succesvolste te maken. Hiervoor bouw je huisjes met bijeengesprokkelde materialen en het liefste laat je daar ook de juiste bewoners hun intrek in nemen. Het spel is ontworpen door James A. Wilson en wordt uitgegeven door White Goblin Games. De andere genomineerden waren De Verdwenen Ruïnes van Arnak (uitgegeven door White Goblin Games) en Maracaibo (uitgegeven door Geronimo Games).

Commentaar: deze mooie spellen leveren een trio aansprekende winnaars op. Ik feliciteer de betrokken uitgevers van harte. Ik vind het bijzonder leuk dat de nieuwe Nederlandse uitgever Gam’inBIZ in de prijzen is gevallen. Dit is een mooie stimulans voor al die andere verse uitgevers in ons taalgebied.

Meer informatie: