Publieksprijzen Speelgoed van het Jaar 2021

Gisteravond vond in Rotterdam het eerste Nationale Speelgoed Gala plaats, waar de Gouden Publieksprijzen van de Verkiezing Speelgoed van het Jaar 2021 zijn uitgereikt. Volgens de organisator brachten 2.431 stemmers in totaal 75.122 stemmen uit en kozen zo in twaalf categorieën hun favoriete speelgoed, spel of puzzel.

De prijzen werden uitgereikt door de Kinder Directeur Speelgoed (Connor, 12 jaar) en deskundigen in de speelgoedbranche. Connor is de jongste zoon van mijn broer, een van de neefjes waar ik trots en verzot op ben. Door de deelname van Connor was ik er graag bij geweest, maar een uitnodiging lag niet in de lijn der verwachting.

blije winnaars, Connor strak in het pak

De winnaars van de publieksverkiezing zijn:

 • 0 t/m 3 jaar: SmartMax My First Acrobats – Smart games
 • 4 & 5 jaar: Play-Doh Prachtige Taarten Oven – Hasbro
 • 6 & 7 jaar: Geomag Super Color Recycled 78 dlg – Selecta
 • 8 & 9 jaar: LEGO Friends Magische Kermisachtbaan 41685 – LEGO
 • 10 & 11 jaar: Pixicade – BOTI
 • 12 t/m 17 jaar: Paleo – 999Games
 • 18 plus: 20 second Showdown – 999Games
 • Duurzaam: Geomag Super Color Recycled 78 dlg – Selecta
 • Puzzels : Jan van Haasteren Efteling Sprookjesbos 1000 stukjes – Jumbo
 • Kinderspel: Keer op Keer Kids – 999Games
 • Familiespel: Escape Your House – Identity Games
 • Kennerspel: Everdell – White Goblin Games

de winnaars op een rij

Tot slot werd de Lifetime Achievement Award uitgereikt aan Michael Bruinsma, de oprichter van 999 Games, als erkenning voor zijn unieke bijdrage aan de Nederlandse speelgoedindustrie.

het vrolijke team van 999 Games

Commentaar: dit gala heeft mij op afstand veel plezier bezorgd. De actieve rol van Connor zorgt voor een trotse oom. De speciale prijs voor Michael Bruinsma warmt mijn ludieke hart. Deze prachtvent heeft een hoop betekend voor de Nederlandse spellenscene, deze waardering heeft hij dubbel en dwars verdiend. En ten slotte kijk ik met plezier naar de winst van een handvol mooie spellen, waarvoor ik 999 Games en de Goblins van harte feliciteer.

Meer informatie: