Tekenen en raden met Starlink

Geronimo Games heeft deze week het partyspel Starlink uitgeleverd. De actieve speler trekt een woordkaart met een waarde van twee of drie sterren (winstpunten). Zodra de zandloper is omgedraaid, tekent hij/zij het gekozen woord met de stift op het blauwe speelbord. Omdat je alleen rechte lijnen mag tekenen, is dit een hele uitdaging. Iedere medespeler mag ondertussen de zandloper pakken en zeggen wat er wordt getekend. Wanneer je het juiste woord raadt, krijgt de tekenaar het aantal sterren op de gebruikte kaart en krijg jij ook één ster. De tekenaar kan het scorepotentieel en de moeilijkheidsgraad verhogen door in een kleiner tekengebied te tekenen. Het spel is voorbij wanneer iedere speler twee keer heeft getekend.

Starlink is een ontwerp van Markus Slawitscheck en Arno Steinwender. Geronimo Games en Blue Orange tekenen voor deze Nederlandstalige editie. Het spel is geschikt voor 3-6 spelers vanaf acht jaar en heeft een speelduur van ongeveer 30 minuten.

Meer informatie: